Ujedinili se HDZ i SDP: U Dubrovniku na vlast dolazi pro-golferska

Ujedinili se HDZ i SDP: U Dubrovniku na vlast dolazi pro-golferska
16 Dec
2013

DUBROVAČKO gradsko vijeće ipak će se konstituirati, i to velikom koalicijom SDP-a, HNS-a i HDZ-a! Dubrovačka koalicija lijevih i desnih okuplja ukupno 16 vijećnika. U oporbi ostaju Pero Vićan, Hrvatski laburisti i lista aktivista okupljenih oko inicijative "Srđ je naš". 

Dogovor je, kako su javili dubrovački medij, načelno postignut, a službeno će biti objavljen u subotu. Pregovore oko koalicije vodili su Dubravka Šuica i Andro Vlahušić. Izvor DU Lista tvrdi da HNS nije htio ući u koaliciju s HDZ-ovcima bez SDP-a, ali i to je na kraju dogovoreno. 

HDZ-ovac šef vijeća, zamjenici iz HNS-a i SDP-a

Najizgledniji kandidat za predsjednika dubrovačkog Gradskog vijeća je HDZ-ovac Niko Bulić. "Ja sam optimist za mogući dogovor. Rekao da se treba dogovoriti u skladu sa snagom koju imamo nakon izbora, a nakon što vidimo tko je odlučio pristupiti dogovoru, te stranke će ga konzumirati. Sutra ćemo se naći u 8 i 30 i još jedan put potvrditi sve", kaže Bulić. 

"Blok lijevih podržati će predsjednika Gradskog vijeća iz redova HDZ-a, a desni blok njegove zamjenike iz naših redova. HDZ sa partnerima također podržava gradonačelnika i njegove zamjenike. Čeka se još konačna odluka SDP-a, a u  HDZ-u je sastanak završen i koliko sam čuo pristali su na moj prijedlog o Dubrovačkom dogovoru koji će okupiti 16 vijećnika", izjavio je zaDubrovački vjesnik gradonačelnik Vlahušić.

Pro-golferska koalicija

Pitanje se neizbježno nameće: Što je dovelo do "nesvete koalicije" HDZ-a i SDP-a? Zaklete neprijatelje u Dubrovniku je, kako se čini, ujedinio projekt golfa na Srđu. Na sve su bili spremni dubrovački velmože kako bi izbjegli potrebu za suradnjom s listom koju je nosio Igor Miošić iz inicijative "Srđ je naš". 

Kada je sva druga izborna matematika zakazala, HDZ i SDP su shvatili da nemaju drugog izbora nego pružiti si ruku pomirenja. Na taj će način osigurati da se u Gradskom vijeću sigurno neće raspravljati o potencijalno štetnim odlukama po interese firme Razvoj golf, investitora u kontroverzni projekt na Srđu. Ideološke razlike su zaboravljene - u Dubrovniku na vlast dolazi pro-golferska koalicija.