"Srđ je naš": Dođite i gledajte kako su HDZ, HNS i SDP ujedinjeni u poslušnosti prema

"Srđ je naš": Dođite i gledajte kako su HDZ, HNS i SDP ujedinjeni u poslušnosti prema
17 Feb
2014

VOLONTERI inicijative Srđ je naš počeli s prikupljanjem potpisa građana na zahtjev za sudjelovanjem na sjednici Gradskog vijeća 30. srpnja 2013. godine. Potpisi će se skupljati sljedeća tri dana te na kraju biti predani Gradskom vijeću sa zahtjevom za praćenjem rasprave o urbanističkom planu uređenja platoa Srđa.

Dogovo je udruživanje protiv birača  
 
"Zakazana sjednica Gradskog vijeća omogućena je sklapanjem nakaradne koalicije HDZa, SDPa i HNSa,  koja je nazvana 'dubrovačkim dogovorom'. Taj dogovor je zapravo udruživanje protiv volje građana - birača, a motiviran je samo potrebom da se izvrši volja investitora na Srđu. Na dosada nezamislivo udruživanje političke stranke je prisililo približavanje 22. kolovoza, do kada Urbanistički plan uređenja platoa Srđa mora biti donesen ili cijeli postupak ide u ponovnu proceduru, a time i moguću reviziju ovog plana koji bi uvažio volju i interese građana", stoji u priopćenju inicijative Srđ je naš.  
 
U Inicijativi smatraju kako se takozvanim "dogovorom", 17 vijećnika narugalo ne samo preko 10 000 građana koji su na referendumu glasali protiv ovog projekta, već i svim svojim biračima koju su im ukazali povjerenje na nedavnim izborima. 
 
Ujedinjeni zbog poslušnosti prema investitoru 
 
"Na taj način iznevjerili su elementarno povjerenje na kojima počiva svako društvo - da će odluke koje će odrediti budućnost i način života njihovih birača donijeti, kad ne već u skladu sa zakonom, onda barem u skladu sa vrijednostima koje promoviraju. Megalomanskom betonizacijom četiri puta većom od Mokošice tzv. lijeve stranke izdale su vrijednosti očuvanja prostora i javnih dobara, a tzv. desne stranke identitet tog istog prostora", stoji u priopćenju. "Srđevci" naglašavaju kako do sada ove stranke nisu mogli ujediniti niti neposredni interesi birača kao što su izgradnja škola, vrtića i javnih sadržaja već ih je ujedinila poslušnost prema investitoru.
 
"Ukoliko građani svojim pritiskom ne uspiju spriječiti ovakvo nakaradno izigravanje njihove volje, izreka 'Tko kontrolira Srđ, taj kontrolira Grad' mogla bi se realizirati u svojoj najmalignijoj formi- kao način rada Gradskog vijeća. Svoje dojmove o tzv. 'dubrovačkom dogovoru' građani će moći upisati u knjigu dojmova na štandovima na kojim mogu dati svoj potpis za sudjelovanje na sjednici Vijeća 30. srpnja", zaključuje se na kraju priopćenja.